Gitara yeni başlayan öğrenciler için genellikle gitar kursu dönemlerinde parmak uçları ağrır ve acır. Uzun yıllar gitar çalan insanlarda neden bu olmuyor; çünkü gitarı uzun süre çalmayı düşünüyorsanız parmak uçlarınızdaki sinirlerin kaybolması lazım. Tavsiye edeceğim egzersizleri düzenli uygulayarak bu süreci kolayca atlatabilirsiniz.

Parmakların bağımsız hareketi önemlidir. Gitar çalarken doğru hız, kontrol ve senkronize hareket çok önemlidir, müzik yapmak için ayrılmaz bütündür.

Gitar Parmak Egzersizleri

Parmaklarımız üzerinde egzersiz yapmak için sabit parmak olarak adlandırılan bu egzersiz, herhangi bir akora basarken sırası ile 1. parmağınızı 6.telden başlayarak aşağıya doğru indirerek akor basmanız demektir. Bu şekilde 1. parmaktan 4.parmağa kadar devam edebilirsiniz. Akoru basarken sadece hareket edecek parmağınız diğer tellerde gezecek ve kalan parmakların aynı şekilde akor basmaya devam etmesi gerekiyor.

Egzersiz yapmak için herhangi bir temel teknik yoktur. Sizde kendi bulduğunuz egzersizleri geliştirip onun üzerine katabilirsiniz. Örneğin en alt telden başlayarak 1.notaya 1.parmak ile 2.notaya 2.parmak ile ve vuruşlar aşağı yukarı olacak şekilde kendinize göre çalışma düzenleyebilirsiniz.

Gitar Parmak Güçlendirici

Çalışmaları yaparken parmaklarınızın acıması normaldir. Parmaklarınızın uçlarındaki sinirleri ezdiğiniz için acıması doğaldır. Gitar çalmaya devam etmeniz halinde 1 veya 2 sene içinde bu sinirler ölür. Artık size acı hissettirmez.

Yinede bu ağrılara katlanmak istemiyorsanız Aliexpress’te satılan parmak ucu koruyucularından satın alabilirsiniz. Bunlar silikon olup parmak uçlarına geçicek şekilde yapılmış yumuşak kılıflardır. Fiyatlarıda en son hatırladığım kadarıyla bir seti 1 dolar gibi fiyatı vardı. Bu ürünü ben İstanbul’da bulamamıştım ama yinede müzik marketlerde satılıyor olabilir.

Eklendi

Gitarist

PAYLAŞ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir